SHIATSU alaptanfolyamok Budapesten                                                           

                              Shiatsu  Mindenkinek 
                 Minden héten   Minden nap    Mindenhol Budapesten
                                Mindennapi problémákra        
                                  

A shiatsu művészete
             alaptanfolyamok Budapest szerte

Click here to edit subtitle

Látásjavító szemmasszázs

Fejfájás, könnyező, gyulladt szemek, rövidlátás, szürke hályog... Sok-sok panasz, amely a következő igen egyszerű, de annál nagyszerűbb látásjavító szemmasszázzsal orvosolható! Végezze naponta egyszer! Sok kínai iskolában régóta rutinná vált, hogy az iskolások ezzel a szemmasszázzsal kezdik a napot. Amely iskolákban tartják ezt a jó szokást, a gyerekek közül lényegesen kevesebb a szemüveges, jobban koncentrálnak, jobb a teljesítőképességük.

Még a 80-as években hőkamerás vizsgálatok bizonyították, hogy a szemmasszázsnak köszönhetően az arc hőmérséklete 1°C-ot emelkedik, illetve a helyi anyagcsere 400%-osan, tehát 4-szeresére nő. Ennek köszönhető az a sok-sok jótékony hatás, amely a látásjavító szemmasszázzsal hozható összefüggésbe. A masszázs során számos akupunktúrás pontot érintünk mind meridiánon, mind azokon kívül, extra pontként. Ezek összességében a következő panaszoktól szabadítanak meg bennünket rövidebb, illetve hosszabb távon:

Gyors eredmények várhatók:

kötőhártya-gyulladás, látóideg-gyulladás, tartós könnyezés, szélérzékeny szemek, allergiás panaszok, melyek a szemeket érintik, fáradékony szemek, fejfájás.

Hosszútávú kezelést igénylő panaszok:

Egyéni érzékenységtől függ, de legfeljebb 3 hónapon belül megindul a dioptriaértékek csökkenése, és havi fél érték csökkenésével számolhatunk, legyen szó akár rövid-, akár távollátásról. Szintén 3 hónap múltán javulásnak indul a szürke hályog és a zöld hályog állapota. 


A látásjavító szemmasszázs 4 lépése:

1. lépés: a Hólyag-2-es pont a szemöldök belső végén, a belső peremen található, masszírozza egyik irányba is 30-szor, másik irányba is 30-szor, jóleső, nem túl nagy erővel. Természetesen masszírozza egyszerre mindkét pontot.

2. lépés: Csippentse össze mutató- és hüvelykujjával az orrnyerget, egész mélyen, és tolja az ujjait felfelé, egészen a homlok közepéig. Sok-sok idegvégződést, idegcsomót, valamint a Hólyag meridián elejét aktiválja ezzel a mozdulattal. Végezzen belőle 30-at.

3. lépés: A Gyomor-2-es pont masszázsa. A pont a járomcsont alsó peremén található, épp a pupillák vonala alatt. Masszírozza 30-szor a pontokat egyik irányba, majd a másik irányba is. 

4. lépés: A szemöldök és a járomcsont mentén sorakozó akupunktúrás extra pontok masszázsa. Fogja ökölbe kezeit, a hüvelykujjakat támassza meg a halántékokon. A tenyérperemmel simítsa végig a szemöldök teljes vonalát belülről kifelé, majd a járomcsontot is belülről kifelé. A mozdulatpárt ismételje 30-szor egymás után. 

A szemmasszázs mindazokon felül, hogy sok-sok szempanaszt orvosol, kiváló megoldás migrénes, fejfájós esetekben is.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.