SHIATSU alaptanfolyamok Budapesten                                                           

                              Shiatsu  Mindenkinek 
                 Minden héten   Minden nap    Mindenhol Budapesten
                                Mindennapi problémákra        
                                  

A shiatsu művészete
             alaptanfolyamok Budapest szerte

Click here to edit subtitle

Jelentkezés folyamatos! 

Mi is a Shiatsu?

Shiatsu japán szó, jelentése ujjnyomás. A masszázs alkalmazásában leggyakrabban az ujjnyomást alkalmazzuk, de szerepe van a nyújtó gyakorlatoknak is. A Shiatsu masszázsforma és a Shiatsu alaptanfolyam az akupunktúra elemeire, öt elem tanára, a meridián - ok, a Qi energiák megismerésére épül.

Holisztikus szemléletű gyógymód, a teljes embert kezeli, kihat a fizikai és energetikai dimenziókra egyaránt. A Shiatsu az érintés művészete is. Rendkívül fontos szerep jut az érintésnek. Napjainkban az emberi érintést nem lehet helyettesíteni, a gyógyító ereje pótolhatatlan. Az érintés az, amely a sikeres fejlődésben és a központi idegrendszer szerveződésében is az egyik legfontosabb szerepet játssza. Hatással van a növekedésre, a testi, szellemi fejlődésre, az anyagcsere folyamatokra.  A kezelés növeli a kezelt személy érzékelési készségét, javítja a testtudatosságát, elősegíti a szervezetének jobb koordinációját, rugalmasságát. Az érintés pozitív testi élménye által testünk az öröm, az ellazultság forrása lesz, amely kihat lelki, és szellemi dimenzióinkra is. Ebben az állapotban pedig békét, harmóniát, teljességet, a magunkkal és a Világgal való tökéletes összhangot élhetjük meg, amely az első lépés a betegségektől a gyógyulás felé vezető úton.

 

A masszázst a földön végezzük, és nagy előnye még a Shiatsunak, hogy nem kell levetkőzni, a páciens és a kezelő is vékony pamut ruhában van végig. Minden kezelés teljes mértékben a kliens állapotától függ, az ő igényeihez igazodik pillanatról-pillanatra. Az alkalmazott technikák sorának számtalan variációja jöhet létre a lehelet finom érintéstől az egészen intenzív módszerekig attól függően, hogy mire van szükség adott esetben. A cél minden esetben a harmónia helyreállítása, a gyógyulás támogatása, a blokkok oldása, az energiaáramlás beindítása. A meridiánok és a különböző szövetek kezelése, fókuszált figyelemmel támogatott érintése nem pusztán a tüneteket, hanem a betegségek, fájdalmak kialakulásának okait célozza meg.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.